понеделник, 15 декември 2008 г.

Резултатите от кампанията "Ангелска елха"





Приключи тазгодишната кампания Ангелска Елха® , реализрана в Русе от Каритас Русе и МД «Елиас Канети».

Кампанията в Русе бе провъзгласена чрез статия на първият брой на ученически вестник на ателие «Слово» към МД «Елиас Канети» и набра финансови и материални дарения на обща стойност 1034.38 лв. Чрез тях успяхме да подготвим, опаковаме и изпратим 276 подаръка на деца, чиито бащи изтърпяват ефективна присъда в местата за лишаване от свобода в София, Враца и Бобов Дол. От град Русе подаръци получиха 10 деца, а от областта – 3.
Подаръците за децата чиито бащи са във Врачнаски затвор бяха опаковани от добровлци - ученици на СОУЕЕ «Св. Константин Кирил Философ» град Русе и младежите от Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания «Милосърдие» на Каритас Русе. В подготовката и изпращането на колетите се включиха и по-възрастни доброволци на организацията.
Лишените от свобода в Софийски и Бобовдолски затвор сами опаковха подаръците за децата си и им ги връчиха на коледното тържество в затворите.

Цялостното реализране на капманията в град Русе се проведе благодарение на щедростта и социалната съпричастнот на русенксите граждани, русенския бизнес, учениците и енориаршите на католическата и правослвани църкви. Припомняме, че целта на кампанията е да насърчи близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода и техните деца.

Каритас Русе изразява искерна благодарност към всички, които допринесоха за
реализрането на камнаията чрез финансово или материално дарение или чрез доброволчески труд!

Ангелска елха® е световна кампания на Prison Felowship International, с основна цел насърчаване на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода и техните семейства. Осъществява се в 98 страни от цял свят.

Няма коментари: